‘Twin Peaks’ i els misteris casuals

Histèries de la TV

Tot just s’acaba d’acabar la tercera temporada -la del retorn després de 25 anys- de la mítica sèrie ‘Twin Peaks’. La ficció va arribar a les televisions l’any 1990, convertint-se de seguida en una de les ficcions més emocionants de la història. Els misteris succeïts al poblet que dóna nom a la sèrie van deixar amb l’ai al cor a la població de mig món.

Parlem de poblet, però estem parlant d’un país ple de pobles petits. Tot i així, segons la ficció, Twin Peaks és un “poblet” de 51.201 habitants, però això no era ben bé així en el guió original, ja que en aquell moment el poble realment només tenia 5.120 habitants. En el motiu del canvi hi ha dues teories: la primera indica que és un simple error de producció, i la segona que la cadena ABC va advertir que a ningú li interessaria una ficció sobre una població on hi visqués tan poca gent.

Sigui quina sigui la causa, el guió es va canviar afegint-hi un 1 al final de la xifra. Aquest petit canvi, que aparentment era sense importància, va provocar algun mal de cap. Segons la llei dels Estats Units, els pobles de més de 50.000 habitants han de tenir un seguit de serveis que a la ficció de Twin Peaks no tenia, com per exemple un jutge resident a la població.

Tot i així, els misteris de la sèrie no es van veure truncats. Una de les imatges que més es recorden és la de l’home de pèl llarg, l’esperit maligne anomenat Bob. Aquest personatge va ser un accident. De fet, es tracta d’un decorador que treballava en la producció, Frank Silva.

En una pressa, per error, en el reflex d’un mirall hi apareixia el decorador. Tot i que l’ajudant de direcció va insistir a rodar un altre cop l’escena, David Lynch, el creador de la sèrie, va decidir donar-la per bona i incorporar a Silva en l’elenc. És així com va néixer l’aterridor esperit Bob.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *