Sis paraules i un cotxe

Histèries de la TV

Entre els anys 1982 i el 1986, la cadena americana NBC va emetre l’exitosa sèrie ‘Knight Rider’ (El Cotxe fantàstic). Aquesta ficció la protagonitzaven un noi, interpretat per David Hasselhoff, i el seu cotxe que parlava i feia de tot per lluitar contra els dolents.

El perquè va sorgir la idea d’aquesta ficció és, si més no, curiosa. Com va explicar el cap de programes de l’NBC dels anys 80, Brandon Tartikoff, els directius de la cadena sovint es queixaven que no trobaven mai nois atractius i que sabessin interpretar mínimament un paper. Tartikoff, fent broma, va suggerir un pla per evitar aquest greu problema.

La seva curiosa fórmula de l’èxit la va anomenar “l’home de les sis paraules”. Era quelcom senzill. La idea era contractar un actor molt atractiu encara que no tingués cap capacitat per la interpretació. En la primera escena el noi se n’aniria del llit acomiadant-se amb un simple “gràcies” d’una noia entre els llençols. Més endavant, quan el seu superior li donés una missió l’actor tan sols diria “d’acord”. Quan atrapés als dolents simplement hauria de dir “quiets!”. Per últim, en l’escena final, amb un “de res” l’atractiu heroi respondria als agraïments d’haver salvat el món.

Un total de sis paraules simples. La resta de guió ho diria una màquina, que parlaria durant tot l’episodi.

La broma, però, va acabar valorant-se seriosament. La màquina que agafaria el pes de la sèrie seria el cotxe fantàstic i David Hasselhoff l’home de les sis paraules, tot i que va acabar pronunciant més paraules per capítol que no només sis. Cal dir que no feia falta tants mots per deixar clar que era un actor amb bastant pocs dots interpretatives.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *