Retorn dolç, però discret, d”El Ministerio del Tiempo’

Estrenes

Ahir va tornar una de les sèries espanyoles amb més èxit dels últims anys, ‘El Ministerio del Tiempo’. La ficció creada pels germans Olivares ha tornat després de parar l’emissió de la tercera temporada abans de l’estiu.

La sèrie va arribar a les pantalles d’Espanya el 24 de febrer de 2015, a La 1 de Televisió Espanyola. Després de dues temporades, semblava que costaria que la sèrie continués, però finalment Netflix va assumir la co-producció per fer la tercera entrega de la ficció.

Si en el primer capítol de la temporada apareixien Hitchcock i el seu cinema, en l’episodi de retorn era el torn de Luís Buñuel i tot un reguitzell d’aclucades d’ullet al cinema espanyol. La trama està interessant, i els espectadors més fidels de la sèrie esperaven el seu retorn amb candeletes. No hi va haver decepció.

Això sí, TVE ha rebut moltes crítiques. En primer lloc, pel poc temps de marge des què es va anunciar la data del retorn -que va ser divendres passat- fins al dia d’emissió. Això ha desconcertat a molts seguidors, que no entenen perquè li han fet aquest flac favor a la ficció.

Per altra banda, i això és el que ha comportat més crítiques cap a la cadena, ha sigut l’horari d’emissió. TVE va anunciar que la sèrie començaria a les 22.40h, bastant tard per una ficció en prime time d’una televisió pública, segons diuen els espectadors. Però el problema no va ser tant aquest horari, sinó que va començar més tard d’aquesta hora a causa del programa anterior, ‘Hora Punta’ de Javier Cárdenas, que és en directe.

Molts espectadors hi van veure una jugada bruta per part de la cadena per fer pujar l’audiència del programa de Cárdenas i fer baixar la de la sèrie, i així ho van fer notar a les xarxes socials.

Tot i així, l’estrena va tenir molt bona rebuda. La ficció ha demostrat, una vegada més, que és una de les poques sèries espanyoles dels últims anys que té una massa de seguidors fidels. Les xarxes socials van bullir amb el retorn, però les xifres d’audiència van quedar per darrere de ‘Merlí’, líder a Catalunya amb 510.000 espectadors i un 17,4% de share, i d’‘Ella es tu padre’ de Telecinco, que va tenir 221.000 espectadors i un 9,9%. El ‘Ministerio del Tiempo’ es va acontentar amb 197.000 espectadors i un 8,6% de share.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *