Qui falta als Globus d’Or?

Opinió Premis

Després que ahir es coneguessin els nominats a la 75a edició dels Globus d’Or, on han dominat ‘Big Little Lies’, ‘FEUD: Bette and Joan’ i ‘The Handmaid’s Tale’, ens hem fixat en les ficcions que han quedat oblidades i les sorpreses de les nominacions.

Possiblement la sèrie més ignorada en aquestes nominacions ha estat ‘Joc de Trons’ que tan sols ha aconseguit una nominació. Potser es reserven per acomiadar-la com deu mana després que l’any que ve s’emeti l’última temporada de l’exitosa ficció basada en la saga literària de George R. R. Martin, però d’entrada és una decisió incomprensible.

Les absències de ‘The Deuce’ i ‘The Leftovers’ no sorprenen tant, tot i que probablement molts esperaven que, com aquest any les dues sèries han emès el seu final, tindrien algun reconeixement i es podrien colar en les nominacions. Molts probablement desitjaven veure a James Franco nominat per la seva gran interpretació a ‘The Deuce’, així i tot no ha estat una sèrie massa aclamada ni per la crítica ni pel espectadors, tot i que s’ha mantingut en un bon nivell d’audiència.

Quelcom similar passa amb ‘Veep’. La sitcom llargament premiada en els Emmy, no veu cap nominació en l’any del seu acomiadament. L’absència de la protagonista Julia Louis Dreyfuss ha estat una gran i incomprensible sorpresa.

Una altra ingrata sorpresa possiblement ha estat la manca de nominacions de la sèrie de Netflix ‘Alias Grace’. La ficció basada en la novel·la de Margaret Atwood, autora també del llibre amb el qual es basa ‘The Handmaid’s Tale’, no sembla que hagi convençut.

‘GLOW’, també de Netflix, s’ha colat en totes les nominacions dels premis més prestigiosos excepte els Globus d’Or, on tan sols opta al de millor actriu de comèdia per la interpretació d’Alison Brie.

Altres absències sonades han sigut les del retorn de ‘Twin Peaks’, que es conforma amb una nominació a millor actor per la interpretació de Kyle McLachlan‘The Good Place’ o ‘Sense8’, grans fenòmens que no han tingut ressò en les nominacions.

En contra, la nominació a Katherine Langford, actriu que interpreta a Hannah Baker a ‘Per 13 raons’, ha estat una gran sorpresa. Tot i que és veritat que la interpretació de Langford va ser molt aplaudida per part de la crítica, la pregunta de si es mereixia aquesta nominació, queda suspesa en l’aire. Així i tot, aquest dubte possiblement és degut al fenomen que ha suposat la sèrie, que realment per una manca de qualitat de la interpretació.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *