Què passa amb ‘El incidente’?

Estrenes Opinió

La temporada televisiva ja ha donat el tret de sortida, i a poc a poc els canals van estrenant els seus projectes. És el cas d’Antena3, que aquest dimarts ha emès el primer capítol d”El incidente’. La ficció es va gravar el 2014, i durant tots aquests anys ha estat guardada en un calaix. Ara, Atresmedia ha decidit no esperar-se més. El relat se situa en un petit poble que, de sobte, comença a viure diverses situacions estranyes.

D’una banda, apareixen animals morts en diverses granges després d’intentar escapar de forma salvatge, els ocells i els peixos també perden la vida en estranyes condicions i el temps es torna boig. La pluja, el vent i la calor es fan insuportables. Què està passant? Doncs bé, això és el que es pregunta l’espectador, però tampoc s’arriba a crear un clima de misteri i tensió, ja que tot està tractat amb força tranquil·litat, sense el llenguatge de suspens que exigiria una producció d’aquestes característiques.

Tot plegat fa que la sèrie perdi agilitat i l’espectador no es faci tantes preguntes sobre les incògnites que amaga la trama, que aparentment en són unes quantes. Pel que fa als efectes especials, en podem trobar alguns de més encertats -com l’aigua que baixa pels carrers quan plou- i altres que els hi falta versemblança -els llamps estaven faltats de realitat-. Això sí, la realització és encertada i els plans, a nivell general, estan ben trobats.

Marta Etura encapçala un repartiment força dispar. L’actriu aporta la millor interpretació d’aquesta ficció espanyola, que flaqueja en l’execució i la construcció d’alguns personatges. De fet, hi podem trobar alguns errors d’edició que, segurament, s’han produït per l’escurçament de la producció. I és que la previsió inicial era emetre un total de vuit capítols de 50 minuts i, finalment, només en seran cinc de 70 minuts.

Ah, i a la trama no hi falta la corrupció política, que l’actualitat informativa la fa totalment creïble. La voluntat de l’alcalde és, per sobre de tot, construir un gran hotel al petit poble. Aquest és un dels elements que fan pensar en ‘Fortitude’, una producció anglesa amb la que té més d’una similitud.

Després de l’estrena, els usuaris han opinat a les xarxes socials amb opinions, majoritàriament, favorables. Qui es va pronunciar uns dies abans de l’estrena era, precisament, Marta Etura. Segons ella, la sèrie va acabar sent una decepció, ja que el resultat final no té res a veure amb la idea inicial del projecte que li van explicar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *