Llarga vida i prosperitat o com crear una salutació intergal·làctica

Histèries de la TV

El 15 de setembre de l’any 1967 es va emetre l’episodi ‘Amok Time’ de la sèrie original d’‘Star Trek’. Aquest capítol, el primer de la segona temporada, passaria a la història per un simple gest. El personatge interpretat per Leonard Nimoy, el conegut Spock, feia per primera vegada la salutació vulcana.

La salutació és amb la mà plana formant un “V” entre el dit cor i l’anular, fent-ho de manera que els dos dits del costat dret i els dos del costat esquerre queden units.

Aquesta salutació no estava plantejada així en un inici. De fet, en el guió original, la forma de saludar-se entre els vulcans era amb una simple abraçada. Nimoy, però, va fer notar als guionistes que aquest gest entrava en contradicció amb el control de les emocions que caracteritza la raça que interpretava.

Va ser el mateix actor qui va proposar el gest alternatiu, però aquest no va sortir de forma casual. En el documental ‘For the Love of Spock’, Nimoy explicava que quan era petit va anar a una sinagoga per una celebració jueva. En un moment donat un grup d’homes es van plantar davant dels congregats i mentre recitaven, tenien les mans alçades i fent el gest que anys després imitaria.

Resulta que el gest és la forma de la lletra shin de l’alfabet hebreu, la primera lletra del nom Shaddai, el nom de Déu.

El gest de seguida es convertiria en quelcom molt més gran que una simple anècdota, es convertiria en un símbol que representaria la sèrie i tots els seus seguidors.

1 thought on “Llarga vida i prosperitat o com crear una salutació intergal·làctica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *