Les 10 i no més: sèries drogoaddictes

10 i no més

Amb el missatge de la campanya de Narcos ens van tornar a enganxar. Netflix va presentar el passat 1 de setembre la tercera temporada de la ficció de traficants del moment, però no ha estat l’única sèrie en la que “els nois dolents” són els protagonistes.

És per això que ens hem decidit a recordar sèries per a tots els gustos en què la droga hagi sigut la protagonista d’alguna manera. Això sí, 10 i no més!

‘Californication’

El protagonista és un escriptor en crisi i… drogoaddicte! Arrossega una profunda depressió. Durant set temporades la història de Han Moody s’anirà trobant amb tants èxits com fracassos. Anirà sobrevivint en una vida personal problemàtica i poc saludable de festa i drogodependència.

‘Elementary’

Aquesta versió americana del clàssic del Conan Doyle, en què Sherlock Holmes és un drogoaddicte que està superant la seva addicció, també hi havia de ser. Tot i que si comparem aquesta versió amb la britànica no hi té res a fer, ‘Elementary’ té quelcom agradable i sense pretensions.

‘True Blood’

Posant-nos una mica fantàstics, aquesta sèrie narra un món on hi conviuen humans i vampirs, i la sang s’ha convertit en un tipus de droga molt exclusiva i, per tant, es trafica amb ella.

‘Nurse Jackie’

Aquesta infermera té alguns problemes psicològics, i per enfrontar-s’hi pren pastilles sense parar. La feina a l’hospital l’ajuda de vegades, d’altres l’enfonsa en les pastilles.

‘Weeds’

Narrat en format de comèdia, ‘Weeds’ està protagonitzada per Nancy Botwin, una mare de dos fills i viuda que es veu obligada a vendre droga per sobreviure.

Aquesta polèmica ficció enfronta a la família en un camí que, tot i que al principi semblava senzill i que donava diners fàcils, es complica i els porta a molts embolics.

‘El Chapo’

Netflix ens porta aquest altre relat centrat en un narcotraficant, en aquest cas “El Chapo” Guzmán. La ficció ens endinsa en la història de l’ascens, la captura i l’espectacular fuga del personatge.

‘The Wire’

‘The Wire’ explica com un grup de policies investiga pels suburbis de Baltimore, desitjant evitar per fi el tràfic de drogues que hi ha a la zona.

En aquest caldo de cultiu també s’hi barregen els mitjans de comunicació i la corrupció de l’Estat. És a dir, és una ficció completa.

‘Orange is the new Black’

Una sèrie que ha sigut un èxit absolut, i on les drogues hi són presents. Una jove innocent acaba tancada a la presó per un delicte que no ha comès. Allí hi troba la seva exparella, que era una narcotraficant.

‘Breaking Bad’

Una de les millors sèries, i també de les més conegudes, dels últims anys. Walter White és un professor de química que, al diagnosticar-li càncer, s’uneix amb un alumne per començar a vendre drogues, i així es pot pagar el tractament contra la seva malaltia.

‘Narcos’

Netflix ha donat la campanada amb aquesta sèrie sobre els poderosos i violents càrters de la droga de Colòmbia. Aquests personatges serveixen com a fil conductor d’un drama de mafiosos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *