Les 10 i no més: sèries derivades

10 i no més

Sembla que l’spin-off està a l’ordre del dia. No tenim tan sols els rumors, o amenaces, de diferents sèries derivades de ‘Joc de Trons’, ni l’eminent estrena de ‘The Young Sheldon’, sinó que anem sentint el concepte spin-off constantment voleiant al voltant de les sèries d’èxit.

És per això, i per anar obrint boca per ‘The Young Sheldon’, que hem buscat 10 sèries que hagin tingut un spin-off. Això sí, 10 i no més!

CHEERS – FRASIER:

Possiblement un dels spin-off més populars i el que més premis ha guanyat mai, és ‘Frasier’. El personatge comú Frasier Crane, interpretat per Kelsey Grammer, era un client habitual del bar que dóna nom a la sèrie ‘Cheers’.

Aquest personatge secundari era molt popular i per això va ser protagonista de la nova sèrie que va tenir fins a onze temporades i 37 premis Emmy. A ‘Frasier’ s’explicava les aventures i desventures del popular personatge.

7 VIDAS – AÍDA:

L’èxit de la sitcom espanyola ‘7 Vidas’ va provocar un inevitable i exitós spin-off protagonitzat, almenys al principi, per Carmen Machi. ‘Aída’ va acabar l’any 2014 amb la seva desena temporada.

Carmen Machi interpretava a una netejadora, ex alcohòlica i divorciada que, en la sèrie original netejava la casa del personatge interpretat per Amparo Baró. En la sèrie derivada, el personatge que li dóna nom a la ficció, torna al seu barri on cada personatge és més deliran.

Tot i que l’spin-off porta el nom del personatge interpretat per Machi, l’actriu va abandonar la sèrie a la sisena temporada, tot i que va tornar en diferents moments.

BUFFY THE VAMPIRE SLYER – ANGEL:

La ficció creada per Jos Whedon, ‘Buffy the Vampire Slyer’, ja s’ha convertit en una sèrie considerada d’autor. L’èxit li va arribar de seguida, sobretot entre els més joves, ja que la ficció parlava d’una noia adolescent que s’enfrontava a monstres més enllà dels comuns de l’edat.

La relació de la protagonista amb un vampir amb remordiments va provocar un spin-off d’èxit, ‘Angel’. El nom del personatge interpretat per David Boreanaz va donar nom a la sèrie derivada que va aguantar durant cinc temporades i amb més bona audiència que la ficció original.

TRACEY ULLMAN SHOW – THE SIMPSONS:

En un principi, la irreverent i arxiconeguda família Simpson i tot el particular poble d’Springfield formaven part del programa ‘Tracey Ullman Show’ on es programaven curts protagonitzats pels personatges grocs. Aquests personatges es van tornar tan populars que va ser inevitable que és crees una sèrie protagonitzada pels Simpson.

‘The Simpsons’ ja compta amb 28 temporades i es conserva molt bé. L’audiència encara riu amb la família protagonista i les seves desventures, i la popularitat encara es manté.

DOCTOR WHO – TORCHWOOD – THE SARAH JANE ADVENTURES – CLASS:

La famosa sèrie britànica de ciència-ficció ‘Doctor Who’, que continua en bona forma, ha provocat diverses sèries derivades.

Tan sols un any després del retorn del mític personatge a la pantalla, es va estrenar gràcies a l’èxit d’aquest retorn, ‘Torchwood’. Aquesta ficció seguia les aventures de l’enigmàtic Capità Jack Harkness, un personatge que apareix en la sèrie original en diferents moments. Aquesta sèrie derivada va tenir fins 4 temporades abans que es deixés d’emetre l’any 2011.

‘The Sarah Jane Adventures’ va ser un spin-off més discret tot i que va aguantar fins cinc temporades abans de deixar d’emetre’s també en 2011. La ficció explicava les aventures de Sarah Jane, una periodista de mitjana edat que havia sigut companya del Doctor.

‘Doctor Who’ també va provocar la sèrie derivada ‘Class’, que ha sigut cancel·lada recentment. La ficció, amb tan sols una temporada, explicava les aventures de sis alumnes i professors de l’Acadèmia Coal Hill, una escola fictícia que surt en vàries ocasions a la sèrie original.

‘Doctor Who’ també va estar a punt de provocar una altra sèrie derivada, ‘K-9 & company’, però el projecte es va quedar tan sols en l’episodi pilot.

THE WALKING DEAD – FEAR THE WALKING DEAD:

Després de l’èxit internacional que va comportar ‘The Walking Dead’, semblava inevitable que se’n derivés alguna sèrie. El principi de l’episodi pilot de ‘The Walking Dead’ ens presentaven una munió de “caminants” envaint un hospital en el qual es trobava el protagonista de la sèrie. El problema, o la genialitat, d’aquell primer capítol és que mai no es va veure el principi de l’apocalipsi zombi que ens presenta la sèrie.

Per això, l’any 2015 es va estrenar ‘Fear the Walking Dead’, un spin-off que feia els efectes de preqüela. En aquest spin-off se’ns presentava el moment on tot començava. Fins ara ja porten tres temporades i continuen tot i que mai no ha tingut tanta popularitat com l’original.

FRIENDS – JOEY:

‘Friends’ és una sèrie que encara avui dia té molt d’èxit. Les audiències de les seves reposicions continuen sent bones i el record sol fa que elevar la sitcom com una de les millors comèdies dels últims anys.

Semblava que l’èxit de ‘Friends’ assegurava de forma evident que un spin-off protagonitzat pel personatge Joey, interpretat per Matt LeBlanc, tenia tots els números d’aconseguir grans audiències. Lluny de la realitat, la sèrie derivada no va quallar mai. Ni la crítica ni l’audiència li van donar suport a aquest projecte que va acabar amb la segona temporada i vuit episodis sense emetre’s mai.

THE PRACTICE – BOSTON LEGAL:

La sèrie ‘Boston Legal’ es va estrenar l’any 2004 i explicava la història de l’advocat Alan Shore, un personatge que prové de l’última temporada de ‘The Practice’.

Tot i l’arriscat que era elaborar un spin-off sobre un personatge que no estava massa consolidat i que no comptava amb una llarga presència, ni popularitat, en la ficció original, la sèrie derivada va ser un èxit. Va superar a l’original i va aguantar en antena durant cinc temporades que barrejaven trames romàntiques, còmiques i dramàtiques.

SEX AND THE CITY – THE CARRIE DIARIES:

L’exitosa sèrie americana protagonitzada per Sarah Jessica Parker ‘Sex and the City’, va estrenar-se l’any 1998. La ficció basada amb la novel·la homònima de Candace Bushnell, va convertir-se ràpidament en un fenomen mundial que ha provocat dues pel·lícules un cop va acabar la sèrie l’any 2004.

Per això era inevitable que, quan Bushnell va escriure un altre llibre d’un dels personatges, es fes una nova sèrie derivada de ‘Sex and the City’. ‘The Carrie Diaries’ no va aconseguir l’èxit esperat, per això el 2014, i després de dues temporades, van cancel·lar la sèrie.

THE BIG BANG THEORY – THE YOUNG SHELDON:

El personatge estrella de l’exitosa sitcom ‘The Big Bang Theory’ és sense dubte Sheldon Cooper, interpretat per Jim Parson.

Ara arriba una sèrie derivada protagonitzada per un Sheldon Cooper de nou anys que ens explicarà els orígens del geni de la física. Aquest jove Cooper l’interpretarà Iain Armitage qui també surt a ‘Big Little Lies’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *