Les 10 i no més: les millors sèries de TV3

10 i no més

Mirar enrere sempre ens agrada, i ja se sap que el passat l’acostumem a idealitzar. Però no hi ha cap dubte que TV3 ha fet sèries que ens han marcat. D’aquelles que sempre les tenim presents i que difícilment oblidarem mai.

Escollir-ne només 10 no és fàcil, però ho intentem. Aquí teniu un recull de comèdies, drames, culebrons i altres tipus de ficcions. Això sí, 10 i no més!

‘Plats bruts’


‘Plats bruts’ és, probablement, la millor sitcom que ha fet TV3. Almenys així ho consideren els seus fans, que en té molts. Les aventures del López i el David van aconseguir ajuntar moltes famílies cada setmana davant de la televisió, esperant un nou capítol. La sèrie agradava a grans i petits, que veien com l’humor era el vehicle ideal per relatar situacions quotidianes i algunes que no ho eren tant.

Posteriorment a la seva emissió, aquesta ficció ha gaudit de moltes reposicions en els estius de TV3, i així els telespectadors han pogut tornar a reviure el primer episodi, ‘Tinc un pis’, que serveix de carta de presentació de tots els personatges.

‘Merlí’


És la sèrie revelació de TV3. El pròxim dilluns 18 de setembre arrencarà la tercera i última temporada d’aquesta ficció centrada en l’educació, la filosofia i les vides d’uns joves que estan a punt de deixar l’escola. Totes les històries dels alumnes giren al voltant del Merlí, un professor poc ortodox que pretén inculcar l’esperit crític als estudiants.

Orientada per a un públic juvenil, la sèrie també ha interessat als pares i els professors. I és que ha sabut tractar temes polèmics sense deixar a ningú indiferent.

‘Nit i dia’


En aquest curs també s’estrenarà la tercera temporada de ‘Nit i dia’, una producció que ha sabut posar les dosis de misteri, drama, comèdia i amor justes i equilibrades, ni més ni menys. Unes interpretacions sublims han donat ales a la trama d’aquesta ficció centrada en la Sara, una forense que viu lligada per un entorn que acaba influint en la seva vida.

‘Temps de silenci’


La sintonia de la sèrie ens transporta de ple al context històric que relata. Dirigida per Xavier Borrel, ‘Temps de silenci’ explica la història de la família Dalmau durant la guerra civil espanyola i el franquisme. La ficció se centra en la visió de la societat civil per mostrar com va viure la població tots aquells anys de penúria.

‘Porca misèria’


Joel Joan ha participat en diverses produccions de TV3 que han marcat positivament. Després de ‘Plats bruts’, a ‘Porca misèria’ va deixar la comèdia de banda i es va centrar en el dia a dia del Pere Brunet i la Laia Font. Ell era guionista de TV i ella era biòloga. A casa, això sí, tenien un tercer acompanyant: la Misèria, un porc domèstic.

‘Infidels’


‘Sex and the City’ (HBO) a la catalana. ‘Infidels’ estava protagonitzada per un grup de dones i les seves vides. Les històries d’amor centraven la trama, però la sèrie també profunditzava en altres temàtiques de forma despreocupada i natural, amb grans dosis d’humanitat.

‘Jet Lag’


T de Teatre és la companyia que va donar vida a ‘Jet Lag’, una sitcom centrada en un grup d’assistents de vol que treballen i viuen juntes, però a vegades no els hi resulta gens fàcil.

‘Ventdelplà’


Aquesta és la història de la Teresa Clarís, una dona que decideix anar a viure al seu poble natal després de ser maltractada per la seva parella a Barcelona. L’acompanyen els seus dos fills en un aventura gens fàcil, en la que haurà d’esquivar molts obstacles. Aquesta ficció va inaugurar una nova forma d’emissió: dos capítols setmanals, en dilluns i dimarts.

‘Nissaga de poder’


Ha plogut molt, però alguns encara recorden les històries de la Teresa Montsolís (interpretada per Emma Vilarasau). De fet, en aquesta sèrie hi van participar un grup d’actors i actrius de primer nivell, que més endavant els hem vist, en repetides ocasions, en altres produccions de TV3.

‘Cites’


Al més pur estil de ‘Love Actually’, ‘Cites’ mostra la primera trobada de diverses parelles que es coneixen a través d’una aplicació d’Internet. Hi podem trobar de tot, algunes cites que acaben bé i d’altres que no tant, n’hi ha que només busquen sexe i altres que prefereixen una relació més llarga. Aquesta producció està basada en la ficció britànica ‘Dates’ (Channel 4).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *