L’enigma d”Alias Grace’ enganxa

Estrenes

L’escriptora Margaret Atwood s’està convertint en una aposta segura en el món de les sèries. Després de l’èxit de l’adaptació del seu llibre ‘The Handmaid’s Tale’ per la plataforma Hulu, que va guanyar l’Emmy a millor sèrie dramàtica i a millor actriu de sèrie dramàtica, ara arriba una nova ficció, ‘Alias Grace’, basada en la seva novel·la homònima, aquest cas per Netflix.

Aquesta adaptació es va estrenar per la coneguda plataforma d’streaming el divendres passat dia 3 de novembre, i no ha deixat indiferent a ningú.

Igual que a la sèrie ‘The Handmaid’s Tale’, la protagonista de la nova ficció és una dona que viu sotmesa a una situació d’opressió. ‘Alias Grace’ de fet, es basa en fets reals que li van succeir a Grace Marks, una noia de la Irlanda del Nord de principis del segle XIX que emigra al Canadà, allí l’envien a servir com a minyona. Amb 16 anys la condemnen per l’assassinat de l’home per a qui treballava i la seva amant.

La sèrie ens situa 16 anys després, quan una mena de psiquiatre la visita per intentar descobrir si és culpable i que s’hi amaga darrere de la Grace. A través de les converses que tindran aquests dos personatges coneixerem la història de la protagonista

De l’adaptació se n’ha encarregat l’actriu Sarah Polley, coneguda per protagonitzar la pel·lícula ‘Mi vida sin mi’, qui ha fet el guió i s’ha encarregat de la producció. El paper protagonista recau sobre les espatlles de Sarah Gadon, que ha rebut molts elogis per la seva interpretació en aquesta sèrie. Gadon ha interpretat a Grace des dels 16 anys fins als 40 i veu a la protagonista com un enigma amb moltes visions de qui podria ser

Un dels punts forts de la ficció és precisament l’enigma de qui és realment Grace, qui després d’anys de maltractaments amaga la seva personalitat sota un discurs serpentejant i embriagador que atordeix al seu interlocutor.

La fotografia de la sèrie és cuidada i curosa, amb tons càlids i ocres que juguen amb la narració i el relat. La fotografia ajuda a la protagonista a construir la seva teranyina amb l’únic objectiu d’atrapar-te.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *