‘La Zona’ pertorbadora

Opinió

Movistar+ està d’enhorabona. Després que fa unes setmanes estrenava l’spin-off de ‘Velvet’, l’exitosa sèrie d’Antena3, i que fa pocs dies es va preestrenar al Festival de Cinema de San Sebastian la sèrie històrica ‘La Peste’ amb gran èxit de crítica, ara s’ha preestrenat al Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya la sèrie ‘La Zona’. Així doncs, Movistar+ a posat les seves cartes sobre la taula amb molt d’èxit.

‘La Zona’ ens trasllada en un futur pròxim tres anys després d’haver hagut un accident nuclear a Astúries. Dins de la zona propera de l’explosió nuclear, on encara no deixen entrar a la població civil, s’hi troba un cadàver mutilat. Aquest serà, degut a la seva reincorporació, el primer cas d’Héctor Uría, l’únic policia que va sobreviure de l’equip de rescat que van acudir al lloc de l’accident tres anys enrere.

La sèrie té un primer capítol sobri, potser en algun moment en excés, i amb grans silencis dramàtics que generen molta tensió en el relat. Un relat, fosc i lúgubre, que va acompanyat de grans interpretacions per part d’Eduard Fernàndez, que interpreta al protagonista, Emma Suárez, Alexandra Jiménez o Álvaro Cervantes, entre d’altres. Tots els personatges tenen una profunditat que els fa creïbles i naturals, tot i que potser alguns tenen un costat fosc que d’entrada pot semblar exagerat.

Sembla que tot el que mostra la ficció tingui un perquè en el desenvolupament d’aquesta. El que està clar és què té tots els ingredients per ser una d’aquelles sèries que t’atraparà i no deixaràs de pensar en ella. Així i tot, això resulta una arma de doble fil que esperem que no se’ls hi giri en contra mentre avança la sèrie.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *