La clau Allen: Èxit d’inspiració

Histèries de la TV

Ikea no és només el decorador de molts dels menjadors, habitacions i despatxos que conviuen amb nosaltres, també resulta ser una font d’inspiració per als vestuari i els decorats de les sèries. I no tan sols de ficcions en les que els productes de la cadena sueca hi són de forma evident.

Fa uns mesos es va conèixer que la dissenyadora de vestuari de ‘Joc de Trons’ (HBO), Michele Clapton, havia utilitzat unes catifes d’aquesta marca com a capes de la Guardia de la Nit, aquells homes responsables de protegir els Set Regnes dels horrors de més enllà del mur. Les catifes es presenten afaitades i amb reforços de cuir, però no deixen de ser catifes d’Ikea com la que podem tenir tots a la sala d’estar.

Però, tot i que aquesta “inspiració” és de les més recents, no és l’única.

Al 1978 es va emetre per primer cop la versió original de ‘Battlestar Galactica’ [‘Galàctica estrella de combat’]. Després de l’èxit, el 2003, és va fer una mini-sèrie especial que donaria el tret de sortida a la versió més moderna de la mítica sèrie de ciència-ficció. En aquesta nova edició apareix en el bany del comandant Adama un dels miralls d’Ikea més populars. És tracta d’un mirallet amb un braç extensiu que va cargolat a la paret. Aquest detall no va passar desapercebut als fans de la sèrie, que poden trobar el producte a les botigues de la cadena per menys de sis euros.

Inclús la irreverent família Simpsons va riure, en l’opening de l’últim capítol de la temporada 27, de com de complicat pot resultar muntar un dels mobles d’Ikea. També surt en anterioritat una paròdia dedicada a aquesta empresa de mobles. És a l’episodi ‘Lisa, la reina de la bellesa’, de la quarta temporada, en la que la mascota s’anomena Allen Wrench en la versió original, una mena de clau Allen gegant.

En definitiva, l’Allen és la clau de l’èxit d’Ikea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *