Com fer un fenomen mundial (i perdre una feina)

Histèries de la TV

El 22 de setembre de 2004 va arribar a les televisions americanes una ficció que canviaria el món de les sèries. Durant sis temporades, ‘Lost’ va mantenir als espectadors amb l’ai al cor. El fum negre i els números que no paraven de repetir-se, entre altres misteris, van enamorar a bona part del planeta.

Ja es conegut que el capítol pilot va costar uns 14 milions de dòlars, convertint-se en un dels pilots més cars de la història. El que és sorprenent és que la cadena ABC, que no passava pel seu millor moment, decidís embarcar-se en aquest projecte tan car.

Tot és degut a Lloyd Braun, representant de l’ABC en aquell moment. Braun és va enamorar del projecte llegint tan sols l’esquema de la sèrie. Després de provar amb guionistes diferents per fer el primer capítol i descartar dos guions, va proposar el projecte a J. J. Abrams. Abrams el va advertir que, si ell portava el projecte, l’illa en la que es basa la ficció no seria una illa qualsevol i que hi hauria grans dosis de ciència-ficció. El representant li va entusiasmar el nou enfocament d’Abrams, i quan va llegir la proposta (encara sense un guió definitiu) va donar llum verda per començar a rodar el pilot.

Ara tots recordem aquell primer capítol, i és un dels millors pilots de la història de les sèries, però, en aquell moment, a l’ABC i a Walt Disney (empresa que posseeix la cadena americana) no els hi va fer cap gràcia. Els seus companys no es podien creure que Braun hagués donat llum verda a un rodatge tan car i sense un guió acabat sobre la taula. Creien que la ficció no funcionaria i que seria una ruïna. Però Braun no va defallir.

És per això que el van despatxar. Tot i així, l’ABC ja s’havia implicat massa econòmicament com per tirar enrere el projecte, i la sorpresa la van tenir quan aquella sèrie que asseguraven que no funcionaria es va convertir en un fenomen mundial que va retornar l’ABC als seus bons moments.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *