Benvinguda a TV3

Estrenes Opinió

Acceptem la invitació. Sí, ara no en tenim cap dubte, però al principi no ho teníem gens clar. Anem a pams. S’ha estrenat ‘Benvinguts a la família’, la nova sèrie de TV3 que té un repte gens menor: ser una substituta digna de Merlí. Passar dels adolescents amb les hormones disparades a una família desestructurada que malda per tirar endavant no és una feina fàcil.

Els dies previs a l’estrena d’ahir dilluns vam poder veure, a la televisió pública catalana, promocions d’aquesta nova producció. I algunes et feien pensar: “Ai, quina por”. I és que tot apuntava que seria una ficció més semblant a ‘La que se avecina’ que no pas a les comèdies que ha fet fins ara TV3. El bagatge de ‘Plats bruts’, ‘Psico express’ o ‘Jet Lag’ és molt potent, i calia estar a l’altura. Però a diferència de totes aquestes sèries, ‘Benvinguts a la família’ s’allunya del gènere clàssic de sit-com, ja que podem veure una trama argumental més serena i sense caure en els esquetxos.

I el moment clau va arribar: l’estrena va ser un èxit i la prova de foc va ser superada amb solvència. Així doncs, les citades promocions no feien justícia al que finalment vam poder veure en el primer capítol. Melanie Olivares trepitja TV3 amb força i encarna el paper de mare protagonista amb molt magnetisme. Carrega el pes de la sèrie -tant de forma argumental com carismàticament-, i és un plaer posar-se a les seves mans. Sense el seu treball el resultat seria molt diferent, però l’imant no només el té ella. Nao Albet desplega un perfil intel·lectual i amb poques habilitats socials per donar vida a un dels fills d’Olivares. El seu personatge és necessari per trobar l’equilibri de rols en l’elenc d’aquesta sèrie.

El plantejament és senzill però eficaç: a una família li embarguen la casa i es queda sense diners. La solució passa per anar a veure a l’avi per aconseguir una ajuda econòmica. A partir d’aquí, les escenes còmiques es van succeint, amb un humor que parteix de la sobreactuació i que porta les accions dels personatges fins al límit, vorejant l’absurd. Però fet amb bon gust.

Yolanda Ramos, amb el seu estil habitual, encarna el paper de la parella del pare de la Melanie Olivares. Un punt de farsa que serveix per donar el to just a aquesta ficció. Feia patir un excés d’aquest personatge, però finalment trobem una dosi justa i adequada per riure una bona estona. Els tocs d’humor negre tampoc hi falten.

Per tant, podem dir que la prova s’ha superat. Davant de les dificultats econòmiques de TV3, ara la cadena es queda amb només dues sèries. A banda de ‘Benvinguts a la família’ -que s’emet cada dilluns a la nit-, només es manté ‘Com si fos ahir’, la sèrie diària de sobretaula. Ara bé, segons ha informat Mid Season, després de l’estiu no està assegurada la continuïtat d’aquesta última. D’altra banda, aquesta temporada tampoc s’espera la tercera i última entrega de la sèrie de forenses ‘Nit i dia’, a diferència del que estava previst inicialment.

Pau Freixas, creador de la sèrie, va assegurar que estaven plantejades tres temporades de ‘Benvinguts a la família’. Davant de les dificultats de solvència de la cadena catalana, perillen les dues següents. Sigui com sigui, cada temporada té sentit per si sola i, per tant, aquesta primera també compta amb un final. Pel que fa a l’audiència, ha acompanyat: 794.000 espectadors i un 25,1% de share. Això representa 101.000 persones més que l’últim capítol de ‘Merlí’, el més vist de tota la seva història.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *