10 i no més: personatges que van canviar d’actors

10 i no més

De vegades estàs tan enganxat a una sèrie que no t’adones que t’han canviat al protagonista. Pot ser no és un canvi evident o, al contrari, potser està fet amb poc gust, però tu com a espectador entres en el joc si realment t’agrada la ficció.

És veritat que no és un fet que passi constantment, però hem buscat 10 personatges que van canviar d’actors de la nit al dia. Això sí, 10 i no més!

Darrin Stephen de ‘Bewitched’:

De fet, el fenomen del canvi d’actor se’l coneix amb el nom de ‘Síndrome Darrin’ pel cas de la sèrie ‘Bewitched’. Darrin Stephen és el marit de la bruixa protagonista de la ficció, Samantha. Quan va començar ‘Bewitched’, el personatge l’interpretava Dick York, però els problemes d’esquena de l’actor li van impedir seguir a la sèrie i el va substituir Dick Sargent.

El canvi es va fer sense cap tipus d’impacte entre els espectadors de la ficció, fins al punt que una part de l’audiència no es va adonar que el personatge l’interpretava un altre actor.

Carol Willick-Bunch de ‘Friends’:

Ross Geller, el doctor en paleontologia, va estar casat fins a tres vegades durant la sèrie i es va divorciar totes elles. En el primer episodi coneixem el personatge com algú que acaba de trencar amb la seva muller Carol perquè ella s’havia adonat que li agradaven les noies. El que molts no es van fixar és que l’actriu que donava vida a l’exparella del Ross, i mare del seu fill, va sortir per primera vegada interpretada per l’actriu Anita Barone; després el rol el va assumir Jane Sibbett.

Vivian Banks de ‘The Fresh Prince of Bel-Air’:

Un altre personatge que va canviar de la nit al dia d’intèrpret va ser Vivian Banks, la tia Viv de la sèrie ‘The Fresh Prince of Bel-Air’ protagonitzada per Will Smith.

Les males llengües expliquen que Janet Hubert-Whitten, la primera intèrpret del personatge, i Smith no es portaven gens bé. De fet bona part de l’elenc d’actors han confessat que l’actriu generava força problemes i reclamava més protagonisme. Per altra banda, Hubert-Whitten, va acusar Will Smith de riure’s constantment del seu to més fosc de pell i que era un tirà en el rodatge.

Però la versió oficial és que l’actriu va incomplir el contracte en quedar-se embarassada i que és per això que Daphne Maxwell Reid va substituir-la en la ficció.

Nacho de ‘Motivos Personales’:

Miguel Angel Silvestre interpretava el rol de Nacho de la sèrie Motivos Personales fins que va decidir deixar la ficció per emprendre nous projectes professionals. Com Nacho era fonamental per la continuació de la sèrie es va decidir canviar a l’actor. El personatge aleshores va recaure a les mans de Álex González a l’inici de la segona temporada.

Capheus de ‘Sense8’:

A la sèrie de les germanes Wachowski es va optar per evidenciar el canvi. En una escena de l’especial de Nadal que donava tret de sortida a la segona temporada de la sèrie, l’amic de Capheus li pregunta que li ha passat per què el veu molt diferent i el personatge es defensa dient que és per un tallat de cabell. Amb un toc d’humor es fa el relleu entre Aml Ameen, l’actor que interpretava el rol a la primera temporada, i Toby Onwumere.

Segons sembla, Ameen no es trobava del tot còmode amb la sèrie de ciència-ficció pel seu missatge de llibertat sexual i de gènere, i que això provocava que, a més, no es portés bé amb Lana Wachowski.

Daario Naharis de ‘Joc de Trons’:

A ‘Joc de Trons’ hi ha diversos actors que han sigut substituïts per diverses causes, però el cas del personatge Daario Naharis és molt sonat per un motiu evident. La poca semblança entre els dos actors que interpreten el personatge va generar molts comentaris tot i tractar-se d’un rol més aviat episòdic.

Ed Skrein, qui interpretava en un inici a Daario Naharis, va voler deixar la sèrie per protagonitzar la pel·lícula ‘Transporter: Legacy’, una aposta que no va sortir gaire bé, ja que el film va ser la menys taquillera de la saga. A partir d’aleshores el va substituir l’actor, model i músic dels Països Baixos, Michiel Huisman.

Emilio de ‘Compañeros’:

A la sèrie espanyola ‘Compañeros’ van ser diversos els personatges episòdics que van patir la Síndrome Darrin, però el més destacat és el cas d’Emilio, el fill de Marisa, que va ser interpretat per tres actors diferents.

El primer a interpretar al fill del personatge de Beatriz Carbajal va ser Jorge San José que va assumir el rol des de la segona temporada fins a la cinquena. A la sisena, un jove Juan José Ballesta va ser l’encarregat d’interpretar a Emilio, fins que dues temporades després passaria el relleu a Daniel Esparza.

Harriet Wilson de ‘Family Matters’:

Des de la primera temporada fins a la meitat de la novena i última de ‘Family Matters’, el personatge de Harriet Wilson va ser interpretat per Jo Marie Payton, però quan aquesta abruptament va decidir abandonar la sèrie la va substituir Judyann Elder, sent l’episodi 14 de l’última temporada la seva primera aparició.

Segons els rumors, Payton, no se sentia còmoda amb el gir que havia anat tenint la sèrie i com el seu personatge s’anava desvirtuant. Que el personatge de l’Steve Urkel és quedes amb tot el protagonisme i que els altres tan sols servissin per preparar-li el terreny per les seves bromes va ser quelcom que Payton sembla que no va tolerar.

Lily de ‘Modern Family’:

Les germanes Jaden i Ella Hiller van ser les encarregades de fer de filla adoptiva de la parella formada per Cameron Tucker i Mitchell Pritchett. Evidentment, per narrar com creixia la nena, la sèrie es va veure obligada a substituir a les germanes per la jove actriu Aubrey Anderson-Emmons, qui ja interpretaria a Lily fins al final convertint-se en un personatge imprescindible en una de les comèdies més corals dels últims anys.

Spartacus de ‘Spartacus: Blood and Sand’:

L’actor encarregat d’encarnar al conegut gladiador de l’antiga Roma va ser Andy Whitfield. Lamentablement a l’actor li van diagnosticar càncer, i tot i que tot el seu entorn i l’equip de la sèrie n’estaven convençuts que es curaria, no se’n va sortir.

Així que després d’un debat sobre que devien fer, si abandonar la producció o substituir a Whitfield, van optar per la segona opció. L’actor Liam McIntyre va ser l’encarregat d’interpretar a Spartacus als episodis restants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *