10 i no més moments memorables dels Globus d’Or 2018

10 i no més Premis

Els Globus d’Or d’aquest any han sigut sens dubte un dels més passionals, reivindicatius, històrics i memorables dels últims temps. Ningú es va tallar un pèl per dir la seva i la gala es va carregar de moments inoblidables.

És per això que hem seleccionat els 10 moments més memorables dels Globus d’Or 2018. Això sí, 10 i no més!

El monòleg de Seth Meyers:


“Benvingudes senyores i als pocs senyors que queden” amb aquesta frase iniciava la nit el presentador de la gal·la. Seth Meyers no va callar res. Tothom va rebre i ningú sabia qui seria la següent víctima de la seva afilada llengua.

Probablement Meyers tenia el paper més complicat de la nit i possiblement era la gala més complicada de presentar a causa de totes les reivindicacions, però tot i això se’n va sortir amb bona nota.

Oprah Winfrey 2020:


La mítica presentadora dels Estats Units va recollir el Cecil B. DeMille, el guardó especial a tota una carrera. Winfrey va pronunciar un discurs que molts ja qualifiquen d’històric i que impulsa a la mediàtica periodista en un més que possible carrera política. De fet són molts els que donen per fet que Oprah presenti la seva candidatura pel partit demòcrata el 2020.

A banda d’aquesta possibilitat de futur, el discurs va esdevenir el més contundent, mesurat i reivindicatiu de la nit. S’ha convertit probablement el moment més comentat de la nit.

L’històric guardó a Sterling K. Brown:


L’actor protagonista de l’exitosa ‘This is us’ va fer història quan va guanyar el guardó per la seva interpretació. Sterling K. Brown es va convertir en el primer actor negre en guanyar un premi a millor actor principal de sèrie dramàtica. Tot i que la reivindicació unànime de la nit ha tapat una mica aquest fet, no ha perdut força ni importància.

L’actor va definir el moment expressant que sentia una gran sensació d’orgull. Brown ja es va endur l’Emmy pel mateix paper tan sols fa uns mesos.

Esperem que sigui un moment històric que es repeteixi.

Globus de Trons:

‘Joc de Trons’ va ser una de les grans oblidades de la nit. Així i tot, dos dels actors protagonistes de l’exitosa ficció, Emilia Clarke i Kit Harington, van pujar a l’escenari per presentar el premi més còmic de la nit. Potser després de ‘Joc de Trons’ es decideixen a endinsar-se en el món de la comèdia.

El retrobament de Telma & Louis:

Gairebé 30 anys després de la mítica pel·lícula ‘Telma & Louis’, Geena Davis i Susan Sarandon es retrobaven damunt de l’escenari dels Globus d’Or 2018. Les dues actrius es reunien per entregar el premi a millor actor de pel·lícula dramàtica, que va guanyar Gary Oldman. Sarandon, a més, estava nominada pel seu paper en la ficció ‘Feud’.

El moment de veure a les dues intèrprets de la icònica pel·lícula damunt de l’escenari va ser, sens dubte, un dels moments més aplaudits de la gal·la.

L’emotiu discurs d’Elisabeth Moss:


Eren cinc les actrius nominades a la seva categoria, però ningú dubtava que seria Elisabeth Moss guanyaria el premi a millor actriu de sèries dramàtiques.

L’actriu, després dels agraïments a l’acadèmia i als familiars i amics, citava a la mateixa Margaret Atwood, l’escriptora del llibre amb el qual es basa la sèrie que protagonitza, per reforçar el seu missatge reivindicatiu. “Som les persones que no estaven en els papers. Hem viscut en els espais en blanc al marge del text. Això ens va donar més llibertat. Vivíem en els forats entre les històries.” – citava Moss, i afegia – “Ja no vivim en els marges de les pàgines. Ja no vivim entre els forats de les històries. Ara som la història i estem escrivint-la nosaltres mateixes”.

El retorn de Roseanne:

Possiblement és una de les ficcions més esperades d’aquest jove 2018, i veure a John Goodman i Roseanne Barr junts damunt de l’escenari dels Globus d’Or ens va servir per anar obrint boca.

Aquest retorn promet arrencar-nos moltes rialles, de fet la mateixa Barr va fer plorar de riure a Goodman mentre presentaven el premi.

L’Ovació a Carol Burnett:

En el moment en què la veterana actriu Carol Burnett va sortir, al costat de Jennifer Anniston, a presentar un premi, tota la platea va ovacionar-la sense dubtar-ho. Anniston també emocionada per sortir al costat d’una actriu que considera una ídol, li va fer una estirada d’orelles, convertint-se en el moment més espontani de la nit.

Les petites reivindicacions de qui entrega premis:

Diferents actrius que van pujar a l’escenari al llarg de la nit per presentar premis van aprofitar per no callar en una gal·la totalment reivindicativa.

Natalie Protman, qui presentava el guardó a millor director de cinema després del discurs d’Oprah Winfrey, va presentar els qui optaven al premi recalcant “Aquests són tots els homes nominats”.

No va ser l’única, Barbra Streisand recordava que ella va ser la primera dona que va guanyar un Globus d’Or a millor direcció, i que això no va ser fins al 1984. “Time’s up!” va afegir l’artista abans de tancar la gala.

La catifa vermella més negra a crit de ‘Time’s Up’:

Pràcticament tot un mar de vestits negres, xapes amb les paraules ‘Time’s Up’ i algunes activistes acompanyant a les actrius van inundar tota la catifa vermella. L’esclat dels diferents abusos sexuals que s’han anat succeint a Hollywood al llarg dels anys ha provocat que tothom digués prou.

Tot i que la consigna era anar vestits de negre tres dones o no compartien la reivindicació o no es van assabentar, entre elles la presidenta de l’Associació de la Premsa Estrangera que organitza els premis. Així i tot, la presidenta Meher Tanta va fer un discurs que va esdevenir tota una declaració d’intencions sobre la necessitat de seguir treballant per fer un món més just per a totes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *